نتایج کانون ارزیابی

پس از اجرای کانون ارزیابی در سازمان یا شرکت، گزارشهایی به کارفرما ارائه میشود که نتیجه ی کانون هستند و میتوان طبق آنها تصمیم گیری کرد. نتایج ارائه شده ابعاد شخصی و ذهنی فرد ارزیابی شده را نشان میدهند. مدیریت هنر سازماندهی و انتخاب درست در شرایط مختلف است. مدیران هر سازمان (علل خصوص مدیران منابع انسانی) قادر خواهند بود با استفاده از این گزارشات تغییرات مهمی در سازمان ایجاد کنند؛ به عنوان مثال:
-میتوان با تحلیل شغلی درست و پیدا کردن شایستگی های مورد نیاز برای هر سمت، میزان شایستگی افراد را با شایستگی شغل تطبیق داده و بهترین مدیران و کارکنان را انتخاب کرد. اینگو هزینههای ناشی از انصراف، اخراج و جابجایی کارکنان به حداقل ممکن می رسد. به یاد داشته باشید که انتخاب درست و با توجه به میزان تطابق افراد با شایستگیها، باعث افزایش رضایت مندی فرد از شغل و بهبود عملکرد هر سازمان خواهد شد.
-با تحلیل گزارشهای کانون ارزیابی میتوان زمینه توسعه فردی اعضای سازمان یا شرکت را فراهم کرد. اگر کانون ارزیابی برای افراد مشغول به کار و مستقر در سمت برگزار شود، میزان شایستگیهای آنها را میسنجد و نشان میدهد تعارضات موجود ناشی از کدام ویژگیهاست. با آگاهی از ویژگیها و شایستگیهای هر فرد میتوان راجع به ادامه راه وی در سازمان تصمیم گرفت و تعارضهای موجود را به کم ترین میزان ممکن رساند. ارائه بازخورد و اجرای برنامه توسعه فردی جز راهکارهای پیشنهادی برای بهبود وضعیت موجود است.
نکته ای که موجب قابل استناد بودن گزارشات کانون ارزیابی میشود این است که نتایج بدون سوگیری ارزیاب تهیه میشوند. مثلا ارزیابان در موسسه رشد توسعه سرمایه ایرانیان (رسا) افراد را با کدهای عددی میشناسند و حتی از نام ارزیابی شونده مطلع نیستند. هر شایستگی بهوسیلهی دو ارزیاب متفاوت سنجیده شده و هر ارزیاب فقط یک بار فرد ارزیابی شونده را ملاقات میکند؛ نتایج آزمونها نیز دقیق بوده و میزان صداقت فرد و حتی شناخت وی از خود را درنظر میگیرد. با این تفاسیر نتایج کانون ارزیابی در سازمانها قابل استناد خواهد بود.
در کانون ارزیابی به وسیله ابزارهایی که در مطالب قبلی بطور مفصل توضیح دادیم، انواع شایستگیها در افراد سنجیده شده و به صورت تحلیلی و کارنامهای به کارفرما ارائه میشود. در تصاویر زیر بخشی ز این گزارشات را مشاهده میکنیم.




پدید آورنده:
تیم تحقیق و توسعه ی رسا