امروزه ویروس کرونا دیگر جزئی از زندگی انسانها شده است. هر روزه تعداد زیادی به آن مبتلا میشوند و عدهای نیز جان خود را از دست میدهند. در هر هفته میلیونها نفر شغل خود را از دست میدهند و مردم چارهای جز سازگاری خود با دنیای جدید ندارند، دنیایی که ناشی از ویرس کرونا میباشد. طی چند ماه گذشته شرایط زندگی بسیار فرق کرده است و به تبع آن انسانها هم تفاوتهایی با دوران قبل از کرونا پیدا کردهاند. این تغییر با بررسی دادههای ارزیابی شخصیتها و ارزشها، طی چند ماه گذشته بررسی شده است.
آیا ویروس کرونا در حال تغییر نحوه نمرهدهی در ارزیابی شخصیت است؟
چه کاری انجام شده است؟
موسسه هوگان از دادههای افرادی که در چند ماه اخیر از پرسشنامههای ارزیابی شخصیت (HPI)، نقاط ضعف (HDS) و پرسشنامه انگیزشها، ارزشها و ترجیحات (MVPI) استفاده کرده است تا ببینند ویروس کرونا چه تاثیری بر روی ارزیابی انسانها داشته است.
این آزمایش بر روی مردم آمریکا انجام شده است. زمان بررسی این آزمایشها از 11 مارس 2020 میباشد، زمانی که سازمان بهداشت جهانی ویروس کرونا را همهگیر اعلام کرد تا بتوانند نمونههای آزمایشی خود را به دوران قبل و بعد از همهگیری کرونا تقسیم کنند.
در این آزمایش افراد در دورههای 7 روزه به 61 گروه تقسیم شدند که 53 گروه قبل اعلام همهگیری ویروس کرونا و 8 گروه برای دوره بعد از اعلام همهگیری ویروس کرونا میباشند. در این آزمایش حدود 435 هزار نفر را پوشش داده شده و نتایج این ارزیابی ها به شرح زیر میباشد.
پرسشنامه ارزیابی شخصیتی (HPI)
نقاط ضعف (HDS)
پرسشنامه انگیزش ها، ارزش ها و ترجیحات (MVPI)
تغیرات تصادفی از هفته به هفته، تفسیر این نمودارها را دشوار میکند بنابراین برای فهم آسان این نتایج از مدلهای خطی رگریسون استفاده کردند. اینگونه که زمان اعلام همهگیری ویروس کرونا توسط سازمان بهداشت جهانی، اگر میانگین تغییر کرد (الف) و اگر پس از اعلام این میانگین تغییر نکرد (ب) را فرض می کنیم. شایان ذکر است که به دلیل بالا بودن میزان تجزیه و تحلیل از اصلاح Bonferroni برای محدود کردن نتایج استفاده شده است.
نتایج بدست آمده
نتایج تغیرات در شکل زیر ارائه شده است که در آن شاهد افزایش جزئی در نمرات تحلیلگرایی و نوعدوستی هستیم. اگرچه این تغیرات از لحاظ آماری قابل توجه هستند، به طور مطلق تحلیلگرایی با 2.63 درصد و نوعدوستی 2.56 درصد افزایش یافته است.
بیشتر نمرات مقیاس طی دوره یک ساله تغیر نکرده اند.
تحلیل نتایج
براساس نتایج بدست آمده میتوان فهمید که ویروس کرونا منجر به تغییرات مداوم یا فراگیر در شخصیت افراد یا ارزشهای آنها نشده است. نمرات بدست آمده در تحلیلگرایی و نوعدوستی کمی بالاتر از حالت متوسط هستند. این 2 ارزش در کشورهای سراسر جهان در حال بحث است که چه زمانی و چگونه باید سیاستهای فاصلهگذاری اجتماعی برداشته شود و چگونه به افرادی که بر اثر این ویروس از لحاظ جسمانی و هم از لحاظ اقتصادی آسیب دیدهاند کمک کنیم؟ با این حال اثرات نمرات کاملا کم است.
چرا اثرات بزرگتری رخ نداده است؟
ویروس کرونا یکی از بدترین بیماریهای همهگیر در دهههای اخیر بوده است که رکود اقتصادی ناشی از این ویروس منجر به بیکاری گسترده شده است. محققان موسسه هوگان معتقدند که عدم نمایش اثرات بزرگ در اعتقادات و ارزشهای انسانها 2 علت دارد:
- شخصیتها و ارزشها پایدارتر از آن چیزی هستند که بسیاری از افراد فکر می کنند. تحقیقات مداوم نشان داده است که شخصیت و ارزشها نسبت به سایر ویژگیهای شخصیتی با تغییر زمان و موقعیت کمتر دچار تغییر میشوند.
- شخصیت بیشتر برگرفته از برداشتهای خود افراد بوده و کمتر به خرد و منطق جمع و دیگران توجه میکند که همین موضوع منجر به ثبات شخصیت افراد میشود.
منبع:
شرکت هوگان
پدیدآورنده:
تیم تحقیق و توسعه رسا