چکیده:
به اشتراک بگذارید:

پاتریک لنچیونی کتابی درباره کار تیمی داره که عنوان این نوشته‌ام رو از اون وام گرفته‌ام. در این کتاب به مواردی که باعث می‌شن یک کار تیمی خوب انجام نشه اشاره کرده. سال‌ها پیش که این کتاب رو مطالعه می‌کردم به هر موردی که می‌رسیدم سعی می کردم در ذهنم براش مصداق‌های واقعی پیدا کنم. اون زمان چون تجربه کاریم کمتر بود و الگوهای تکرار شونده کمتری رو دیده بودم، خیلی نتونستم مثال‌های واقعی براش پیدا کنم و موارد کتاب در حد یک سری سرفصل در ذهنم موند.

بعدها با بیشتر شدن تجربه کاریم خیلی از اون موارد رو به یاد می‌آوردم اما چون خودم همیشه جزئی از اون کار تیمی بودم فکر می‌کردم شاید جزئی از ماجرا بودن، باعث میشه نتونم دلایل شکست یک کار تیمی رو همه جانبه ببینم.

در کانون‌های ارزیابی قسمتی به نام کار تیمی وجود داره. یک مساله طرح میشه و افراد باید درقالب یک تیم براش راهکار بدن و روی تصمیم و اجراش به تفاهم برسن. برای من، به عنوان یک ارزیاب، تمرین خیلی خوبیه که بیرون گود و در حالتی که ذی نفع ماجرا نیستم، وجود یا عدم وجود اون پنج عامل رو که موجب یک کار تیمی خوب می‌شه، بررسی کنم.

بدون اینکه داستان تاریخچه روابط افراد داخل تیم رو بدونم اما به عینه میبینم اگر در طول مدت زمان اون کار تیمی، با اعتماد به همدیگه پیش برن و تک روی نکنند و دنبال اثبات برتری خودشون نباشند، چقدر باعث انسجام کار خواهند شد یا اگر از تعارضات و درگیری نترسند و مواردی که باهاش مخالفند یا بیشتر موافقند رو محکم مطرح کنند چقدر به پویایی تیم کمک می‌کنند. وقتی متعهد باشند که حضورشون در جلسه به‌ معنی ایجاد هم‌افزایی هست، موجب بهتر شدن کیفیت کار خواهند شد. اینکه اگر عضو تیم هستند، باید مشارکت کنند و مسئولیت‌ پذیر باشند و بخشی از کار رو پیش ببرند و بابتش پاسخگو باشند، باعث می‌شه کار منسجم‌تری ارائه کنند. در نهایت اینکه باور داشته باشند زمانی به کاری که انجام دادند می‌شه گفت کار تیمی که نتیجه و دستاوردی برای ارائه داشته باشند.

فقدان هر کدام از موارد بیان شده در کتاب لنچونی، آنچنان ضربه‌ای به کار تیمی خواهد زد که در کسوت ارزیاب، وقتی یکی از این مشخصه‌ها را در زمان چهل و پنج دقیقه ای کار تیمی نمی‌بینم حس می‌کنم کار تیمی نبوده و تنها تلاش‌های بیهوده و تک روی‌هایی مذبوحانه ای بوده که در یک جمع اتفاق افتاده! ارزیاب کانون ارزیابی بودن، فرصتی است برای اینکه به جای خودت روی آن صندلی‌ها دیگری را ببینی و بتوانی بدون تعصب و بی بهانه «کار درست کدام است؟» را ارزیابی کنی.

نوشته خانم ساناز دودانگه از ارزیابان رسا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

لطفا موارد زیر ر ا تکمیل فرمایید.